Wat is een NUR code?

NUR is een driecijferige code en staat voor Nederlandse Uniforme Rubrieksindeling en geeft het onderwerp van een boek weer. 

Deze rubrieksindeling is ingevoerd in 2002 om inzicht te verkrijgen in het koopgedrag van klanten. Bovendien is de NUR-code een soort wegwijzer in boekhandels en bibliotheken. Men kan in de boekwinkel of in de bibliotheek de NUR gebruiken om de juiste boektitel te vinden. Zowel het ISBN als de NUR-code zijn terug te vinden bij het colofon van het boek. In overleg met de auteur bepaald de uitgeverij de NUR-code van een uit te geven boek.

Voor ieder boek is er een NUR-code. Educatieve boeken zijn gerangschikt per onderwijstype.

Naar de lijst met NUR codes


Officieel en goed geregeld!

Voorkom risico en gebruik alleen officiële ISBN nummers en afbeeldingen

Er zijn een hoop bedrijven, webwinkels en tussenpersonen die zogenaamd ISBN barcode nummers verkopen of uitgeven, vaak tegen hele lage tarieven of pakketprijzen.

Goedkoop is duurkoop
Het is natuurlijk helemaal aan jou om te beslissen waar je jouw ISBN nummer vandaan haalt. Wanneer je gebruik maakt van tussenbedrijven, dan loop je het risico dat je in de toekomst alsnog een nieuw officieel ISBN barcode nummer moet bestellen als dit soort bedrijven zouden wegvallen. Voorkom risico's en onnodige kosten door het direct, officieel en goed te regelen.

Naar handleiding

Heb je al een ISBN nummer?

1 ISBN barcode nummer bestellen.png

Als je al over een ISBN nummer beschikt, dan kun je de officiële ISBN barcode afbeelding bestellen via onze webshop.

Barcode(s) bestellen